usi metalice apartament

Ușa metalică de la intrare – o alegere mai mult decât estetică

Orice îmbunătățire adusă spațiului de locuit vă place. Pe termen lung însă, se poate dovedi a fi ușor neinspirată. Apar modele noi de uși și mereu va veți gândi, de ce nu am ales altceva la vremea aceea. Ei bine, ușile metalice au din start acest avantaj. Sunt tot mai complex create și au tot felul de funcții.

În principiu, orice altceva va fi mai bun decât  ceea ce aveți deja. Fiți însă cu multă băgare de seamă în ceea ce privește spre exemplu sistemele de închidere, precum și performanța termică și fonică a ușii. Ori aceasta nu este numai de decor.

Ce nu va spune nimeni despre alegerea unei uși de intrare, metalică 

Numim o ușă de apartament de calitate cea care poate  să antifoneze eficient. Chiar dacă locuiți la bloc sau la casă există cu siguranță în ambele cazuri factori externi ce pot deranja. Veți dori să minimalizați zgomotele de la exterior. Așadar, dacă va interesează că ceea ce se discută în interior nu se aude foarte bine de dincolo de ușa, preferați acel tip de ușă de intrare care are un strat în interior cu spumă poliuretanică, vată bazaltică sau minerală. Aceste materiale sunt responsabile cu termoizolatia și fonoizolatia.

Mai apoi, la fel de important de avut în vedere este tipul de material din care este confecționată o ușă. Metalul trebuie să fie unul de calitate, de evitat sunt cele din alamă, iar ceea ce ține de elementele de siguranță să fie din oțel tratat termic.

Ce interesează în mod special:

  • Să aibă rezistență sporită, atât la șocuri mecanice, cât și la zgârieturi. Unele sunt și blindate.
  • Să aibă mai multe tipuri de închidere. Cele cu două yale sunt minima cerință. În funcție de model putem vorbi implicit de cele cu încuietoare ascunsă.
  • Să nu fie greu de utilizat. Da, va doriți o ușa trainică, cu profil cât mai gros, să nu fie ușor de deformat, doborât, să fie antiefracție. Asta nu înseamnă că trebuie să fie greoaie, să fie greu de împins sau tras când sunt executate clasice mișcări de închidere/deschidere.

Cât de importantă este culoarea 

Cu siguranță că prea puțini sunt cei care se gândesc la o alegere de genul ușa roșie pentru intrarea în locuință. Este o culoare vibrantă, dar care poate părea ca nuca în perete la o casă amenajată minimalist, în tonuri pale, alb-negru spre exemplu. Mai ales când moda atemporală, putem spune, este despre pereți albi, mobilier închis, pardoseală pe măsură, ușile trebuie să țină cont de toți acești factori.

Este una din întrebările frecvente pe care le are orice client: ce culoare să aleg pentru ușa metalică de la intrare. Latura estetică a ușii nu este de ignorat. În mod ideal, această se va asorta și va fi în armonie cromatică cu finisajele din interior, cu plăcile ceramice din hol spre exemplu.

Paleta de culori este destul de vastă, producătorii nu  omit să acorde atenție acestui detaliu. Va așteptăm în cadrul paginii oficiale pentru a va selecta modelul și culoarea preferată. O astfel de alegere o faceți acum pentru ani buni. Fiți siguri că ceea ce alegeți este conform cu preferințele. Iar noi suntem aici să va ajutăm!

    Leave Your Comment Here